A belga miniszterelnök számos zsidó intézményt felkeresett és hangsúlyozta, hogy semmilyen mértékben nem tolerálják az antiszemitizmust. Antwerpen 18 ezer zsidó polgárának biztonsága volt az egyik fő téma Charles Michel, két minisztere és a város polgármesterének megbeszélésén.

A szövetségi kormány 2017-ig 4,5 millió euró extra forrást biztosít a belgiumi zsidók védelmére, beleértve 19 iskolát és csak Antwerpenben 45 zsinagógát. Mindezeken túl 115 rendőr és katona véd 70 épületet a városban, ezt az intézkedést azután vezették be, hogy 2014 májusában négy embert öltek meg a brüsszeli zsidó múzeumnál. Az antwerpeni zsidó közösség vallásosabb, mint a brüsszeli, ezért jobban felismerhető, így sebezhetőbb – mondják az illetékesek.

A belgiumi zsidó közösség egyik képviselője Philippe Markiewicz megköszönte a hatóságok támogatását – olvasható a jta.org cikkében. Aaron Malinsky rabbi pedig arról beszélt, hogy reméli, egyszer majd nem lesz szükség ilyen komoly védelemre, de sajnos még nem tartanak ott. 

Kép: timesofisrael.com