Eltávolíttatták az izraeli zászlót egy ablakból Bécsben, mert az zavarta az egyik szomszédot.

Arra kötelezték Bécsben egy lakás bérlőjét, hogy tüntesse el az ablakában látható izraeli lobogót, mert azzal – a házmester elmondása szerint – „zavarta az egyik szomszéd érzéseit” – adta hírül az Arutz Sheva.

A bécsi zsidó negyedben lakást bérlő, magyar származású fiatal, a múlt héten megrendezett Eurovíziós Dalfesztivál során, Nadav Guedj, izraeli énekes koncertjén szerezte a zászlót – melyet később az átjáró ház belső udvarából is látható helyen függesztett ki lakásában. Ezt követően az ingatlan főbérlője felszólította, hogy távolítsa el a lobogót, mert arra panasz érkezett egy szomszéd részéről.

A megdöbbent lakó a felszólításnak ellen állva azt írta levélben a lakás főbérlőjének és közös képviselőjének, hogy szerinte a kérés „inkorrekt és szomorú napjaink Európájában, ahol az elmúlt hónapok során több támadás is érte zsidó közösségek tagjait, akik láthatóan zsidók voltak – például kipát viseltek vagy éppen zsinagógába tartottak”.

A levélre adott válaszul a főbérlő választás elé állította a lakót: ha nem távolítja el a zászlót, el kell hagynia a lakást.

Szerkesztőségünk megkeresésére a fiatalember elmondta, hogy azóta a bejárati ajtónál elhelyezett mezüze eltávolítására is felszólítást kapott a főbérlő részéről.

„Biztos vagyok benne, hogy ha bármely más ENSZ állam nemzeti zászlóját függesztettem volna ki, semmilyen ehhez hasonló megjegyzést nem kaptam volna. Ez a kérés és különösen az a tény, hogy a közös képviselő továbbította, valami olyasmit sugall, hogy nincs lényegi különbség az izraeli és például a Harmadik Birodalom náci zászlaja között” – nyilatkozott a bérlő a zsido.com-nak, aki szerint nem lenne szabad, hogy hasonló történhessen a jövőben.

zsido.com

 

 

 

Megszakítás