Minden nap friss hírek, több száz könyv és tanulmány, több száz hangelőadás, blog-bejegyzések, viták, videók. Egyszóval új zsido.com. 

Megközelítőleg fél éve napi rendszerességgel belépek a zsido.com-ra. A honlapon sok menüpont található, melyek megkönnyítik az oldalon való tájékozódást. Ezek közül csak néhányat szeretnék bemutatni. Az egyik kedvencem a Virtuális tanház, mely különböző témákban (pl. történelem, filozófia, Biblia, stb.) ad eligazítást. Rengeteg írás található ezen témakörökön belül. Az audiónál számos érdekes előadást lehet meghallgatni. Pl. kabbaláról szólókat, történelemmel kapcsolatosakat stb. A képgaléria betekintést nyújt a közösség eseményeibe fotókon keresztül. Pl. brit milá, rendezvények, kirándulások, ünnepek. 

Sikeresen működik a „Rabbi tanácsa” is. Az itt feltett kérdésekre hamar érkezik a válasz a rabbitól. Hírlevelet heti rendszerességgel küld a weblap szerkesztősége, amelyben a honlap újdonságairól, programokról, a közösség életéről, szombatfogadásról, ünnepekről tájékoztatják az erre kíváncsiakat. A hírek és programok külön ki vannak hangsúlyozva az oldalon, az aktualitások könnyebb megtalálása érdekében. 

A hírek és a blog-bejegyzések aktuálisak, naponta frissítik, és érdekfeszítőek. A hírek a tv-től és a többi neten elérhető hírportáltól eltérően, nem a rossz híreket kívánják bemutatni, inkább a pozitív kimenetelű eseményekre hívják fel a figyelmet.

A főoldalon található futómenü még könnyebbé teszi az eligazodást a témák között.

A www.zsido.com-ot mindenkinek ajánlom, aki egy kicsit is érdeklődik a zsidóság iránt: vallás, politika, történelem, filozófia, mind olyan témák, melyekből mélyreható ismeretekre lehet szert tenni a weblap olvasgatása által.

M. Dóra

 

Megjelent: Egység Magazin 19. évfolyam 66. szám – 2014. augusztus 6.