Kanadai állampolgárok egy csoportja kezdeményezte, hogy kormányuk függessze fel az UNICEF pénzügyi támogatását, mert a szervezet az oktatásfejlesztésre kapott forrásokból a BDS mozgalomnak juttat nagyobb összegeket.

A Toronto, Mississagua és Niagara területén élő tiltakozókat a Lev HaOlam (a világ szíve) szervezet fogja össze, mely legfontosabb céljául a zsidó állam bojkottálását hirdető mozgalmak visszaszorítását tűzte ki. A szervezet bemutatta azt a mechanizmust, melynek segítségével az oktatásra szánt pénz egy része az UNICEF-től a BDS mozgalomhoz vándorol.

Petíciójukban ez áll: “A BDS aktivistái szerte a világon azon munkálkodnak, hogy hazugságokkal delegitimálják Izraelt, különösen azon emberek körében, akik nem ismerik a valódi tényeket. Az Izrael bojkottját hirdető csoportok antiszemiták, melyek modern eszközökkel fedik el valódi lényegüket. Kanada állampolgárai és a Lev HaOlam szervezet barátai, akik támogatják a Júdeában és Somronban élő zsidó lakosságot, arra kérik a kanadai kormányt, hogy azonnali hatállyal függessze fel az UNICEF-bek szánt kifizetéseket, ameddig nem tisztázódik a kiutalt összegek sorsa, és ameddig az UNICEF nem bizonyítja be, hogy a hozzá befolyt pénzt a szervezet alapelveinek megfelelően osztotta szét.”

A Lev HaOLam azt is kezdeményezte, hogy a bojkottmozgalom számára kifizetett pénz összegével azonos támogatást utaljon az UNICEF a Júdeában és Somronban lévő, a BDS támadásainak kitett zsidó települések számára, egyfajta kárenyhítésként.

“Teljességgel elfogadhatatlan, hogy egy magára valamit is adó kormány egy olyan szervezetet támogasson, mely a hozzá befolyt pénzt nem a kijelölt célnak megfelelően osztja szét, és arra használja fel a támogató országok nagylelkűségét, hogy Izrael-ellenes csoportokat segítsen. A legtöbb ilyen csoport antiszemita és elsősorban provokatív tevékenységet végez” – jelentette ki Nati Rom, a Lev HaOlam vezetője. “Remélem, hogy a kanadai kormány megszünteti az UNICEF támogatását és más országok is követik majd példáját.” – tette hozzá.

zsido.com

Forrás: Arutz7