A Kínában működő lubavicsi kirendeltségek Eli Binhez, a Mágen Dávid Ádom (Vörös Dávid-csillag) főigazgatójához fordultak segítségért az egyre terjedő koronavírus elleni küzdelemhez. A mentőszolgálat vezetője védekezéshez szükséges felszerelést bocsájtott a Chábád rendelkezésére, amit az egyik Izraelbe látogató rabbi szállít vissza Kínába, ahol szétosztják azt a 14 különböző városban működő központok között. A szállítmánynak része 2000 szájmaszk és 200 teljes védőöltözet is, továbbá védőszemüvegek, kesztyűk és sapkák, melyek mind a vírus terjedését hivatottak meggátolni.

“Köszönet illeti az izraeli mentőszolgálat igazgatóját és munkatársait a kérésünkre adott rendkívül gyors válaszért. Ahogy jeleztük a szükségleteinket a számukra, azonnal megkezdték a munkát” – mondta Elijáhu Rosenberg rabbi, aki a guangzhoui Chábád-központot irányítja.

“A felszerelésből mind a 14 Chábád kirendeltség számára juttatunk, akik a Kínában tartózkodó izraelieknek és más országból érkezett zsidóknak osztják ki azokat, továbbá a rászoruló kínaiaknak, akiktől rengeteg segítséget kapunk” – tette hozzá.

Eli Bin a következő nyilatkozatot adta ki az akcióval kapcsolatban: “A Mágen Dávid Ádom, mint Izrael nemzeti mentőszolgálata és az ország legnagyobb humanitárius szervezete, azonnal a Kínában terjedő koronavírustól fenyegetett Chábád-mozgalom segítségére sietett. Szervezetünk figyelemmel kíséri az izraeliek jóllétét szere a világon és készen áll a segítségnyújtásra”.

zsido.com

Forrás: JPost