„A nagy hatalommal nagy felelősség jár együtt” – emeli ki a levelében a szervezet alapító rabbija.

Az Európai Zsidó Szövetség levélben gratulált a magyar miniszterelnöknek a választási sikeréhez. A brüsszeli székhelyű szervezet kifejezte azt a reményét, hogy Orbán Viktor az új ciklusában is biztosítani fogja a magyarországi zsidóság védelmét és támogatását, miközben továbbra is kiáll Izrael mellett.

„Ön bátor védelmezője volt Izraelnek a világpolitikában, és az uralkodó európai áramlatokkal ellentétben támogatja Jeruzsálem elismerését Izrael fővárosként. Az európai zsidóság és Izrael elválaszthatatlanul összekapcsolódik, ezért számunkra nagyon sokat jelent az Ön kiállása a zsidó állam mellett, amit ezúton is megköszönünk” – írta a szervezet alapítója és vezetője, Menachem Margolin rabbi, aki hozzátette, hogy a magyar miniszterelnök eddig tanúsított elkötelezettsége a magyarországi zsidó közösség védelme mellett, szilárd pontot jelent ebben a viharos időszakban.

„A nagy hatalommal nagy felelősség jár együtt” – emeli ki a levél, amelyben Margolin rabbi kifejezi azt a meggyőződését, hogy a zsidó közösség irányába idáig tanúsított pozitív viszonyulás az új ciklust is végigkíséri.

„Európa válaszút előtt áll. Mindaddig amíg Ön folytatja a zsidó közösség jogainak védelmét és az Izrael melletti kiállást, számíthat a támogatásunkra.” – záródik a levél.

zsido.com