A múlt héten egész Izrael gyászolt: három napos korában meghalt egy kisbaba.

Édesanyja életveszélyesen megsérült egy fegyveres merényletben, az orvosoknak nem maradt más választása, mint a terhesség harmincadik hetében, anyja jelentős vérvesztesége miatt súlyos agykárosodással, világra segíteni a magzatot. Halála előtt anyja még a kezébe vehette őt, és elbúcsúzhattak tőle. A gyermek az Ámiád Jiszráel – népem, Izrael, örök – nevet kapta. Temetésén a szülők nem lehettek jelen, sérüléseik nem tették ezt lehetővé, nagyapja, Chájim Silberstein búcsúztatta az arab terror legfiatalabb áldozatát.

„Sira [lánya, a fiatal édesanya] nagyon erős lány, és könnyek között azt mondta, hogy meg fogja nekik mutatni, Isten segítségével még sok-sok gyermeket hoz majd a világra, és Izrael népe élni fog. Ezek voltak az első szavai, amikor először látta haldokló gyermekét. Így neveltük, mi is így érzünk, és Isten segítségével reméljük, hogy nagyon sikeres lesz a küldetésében. Ám Jiszráél cháj – Izrael népe él!”

Vasárnap, majdnem egy héttel a merénylet után a gyászoló szülők, a merénylet legsúlyosabb sérültjei, először jelentek meg a nyilvánosság előtt, hogy köszönetet mondjanak az egészségügyi személyzetnek, a családjuknak, egész Izrael népének és természetesen az Örökkévalónak.

Sira Jáel és Ámicháj Is-Rán

„Csodálatos érzés e nép tagjának lenni. Rengeteg levelet, üzenetet kaptunk, állandóan jönnek a látogatók. Virágokat küldtek szombatra, édességeket az egész országból, csodálatos”- mondta Ámicháj, majd így folytatta: „A gyermekünk többet ért el életének három rövid napja alatt, mint amennyit a legtöbben elérünk az életünkben. Egyesített minket. Mindenki érezte a kötődést. Büszke vagyok arra, hogy e nép tagja lehetek.”. Vallásos és szekuláris izraeliek, felnőttek, gyerekek, férfiak, nők, szfárádiak, askenázok, hászidok – sorolta a fiatal apa, egész Izrael egyesült erővel imádkozott a gyermekéért. „Továbbra is egységben kell maradnunk. Megkéselhetnek, meglőhetnek, elgázolhatnak, kövekkel dobálhatnak, meggyilkolhatnak minket és a gyermekeinket, de nem törhetnek meg, nem hagyjuk!” – tette hozzá.

Ámiád Jiszráel temetése

Sira, miután köszönetét fejezte ki az egészségügyi személyzetnek az élete megmentéséért, hozzátette: „Nagyon sok vért veszítettem a merényletben, és rengeteg vérre volt szükségem. Úgy érzem, az egész zsidó nép vére folyik bennem. A zsidó nép erőt adott spirituálisan, és erőt ad fizikailag is. Jelen pillanatban az egész zsidó nép vére folyik az ereimben, és ez hatalmas erőt ad.”

A fiatal pár gyógyulási folyamata a várakozások szerint hosszú lesz, de teljesen fel fognak épülni. Mihamarabbi, teljes gyógyulásukért ezen a linken mondhatnak zsoltárokat.

zsido.com

Megszakítás