Vasárnapi suli, táborok, karneválok több helyszínen, hittan program, mádrichképzés – ezekkel a kulcsszavakkal lehet jellemezni az AlefKids idei évét.

A tanév lezárultával véget ért az AlefKids vasárnapi sulija, a szervezők – miközben javában készülnek a táborra – mérleget vontak az eredményeikről. Ezek pedig igen impozánsak: megduplázták a vasárnapi suli résztvevőinek számát, immár két helyszínen – Óbudán és a Szent István Parkban – szerveztek nagysikerű karneválokat.

Elmélyítették nemzetközi kapcsolataikat is: a nagysikerű izraeli Bár Micva tábor után négynapos sábátonra láttak vendégül stuttgarti zsidó fiatalokat. Nagyszerű lehetőség ez arra, hogy a gyerekek megismerhessék más országokban élő kortársaikat és bepillantást nyerhessenek abba, hogyan élnek a zsidók más kultúrákban.

alefkids

A közösségépítés fontos célkitűzése az AlefKidsnek, így nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a hittan programhoz csatlakozó gyerekeket bevonják az AlefKids csapatába. Az óbudai zsinagógában rendezett sábátonokon, a kirándulásokon és más programokon igazi csapatot építettek. Elindították az utánpótlásképzést is: nyolcan végezték el az elméleti és gyakorlati oktatást nyújtó madrichképzési programot.

A nyári táborral párhuzamosan már zajlanak a következő év előkészületei. Ezek között a bár micva korú fiúknak szervezett minjen klub is szerepel, aminek keretében a fiatalok a Tóra tanuláson túl saját zsinagógájukat építik majd fel.

A hatalmas érdeklődés miatt új helyszínre kerül a sí tábor is: ebben az évben az Örökkévaló segítségével Murauban csúsznak majd a családok. Novemberben pedig az AlefKids csapata utazik Stuttgartba egy felejthetetlen hétvégére.

SZS