Közel háromezer nõi küldött gyûlt össze New Yorkban az éves Kinus ha Sluchos találkozóra a múlt héten. Ezek a nõk a világ nagyvárosaiban és eldugott szögleteiben képviselik a zsidóságot. Az idei év témája „Nõk a frontvonalban” volt, és az egy hetes eseményen azt járták körül a résztvevõk melyek a speciális szerepek, amelyet zsidó nõként a chabad központok irányításában játszanak. Mint minden évben idén is megemlékeztek Chaya Mushka Schneerson reb¬be¬cen¬rõl, a lubavicsi nõk példaképérõl, aki idén 25 éve adta vissza lelkét a Teremtõnek.

Chanchi Kaplan, milánói chábád küldött a záróbanketten arról beszélt, hogy míg Amerikában a vezérigazgatói székeknek mindössze 3%-át foglalják el nõk, addig a chá¬bád központok vezetésében a férfiak és a nõk egyformán osztoznak. A záróbankett estéje egybeesett az Amerikában szinte mindenkit lázban tartó Super Bowl baseball kupa döntõvel. Moshe Kotlarsky rabbi, az esemény egyik fõszervezõje így fogalmazott ennek kapcsán: „A sluchák naponta 30-40 ’touch¬down’-t csinálnak. Ez a legnagyszerûbb ’Super Bowl’ mind közül. A sluchák naponta szerzik a gólokat”.
Magyarországot Hurwitz Dwora Lea, az Alef ifjúsági klub vezetõje és Fuchs Judit, a Gán Menáchem óvoda tanára képviselte az eseményen.

Megszakítás