Hanna est a Novotelben

Újabb különleges Hanna klub eseményre került sor a Novotel szálló Zsolnay termében. Ezúttal az adakozás, jótékonykodás témáját járták körül a hölgyek – a megszokott interaktív módon.

Adományozni nem csak pénzt lehet – társadalmi munkával, idővel, vagy akár egy jó szóval is segíthetünk a rászorulókon. Ezt elsőként a Hanna klub négy tagja mutatta be, akik más-más módon segítik a közösséget. Elsőként Marik Noémi mesélt arról, hogy kiket és miért támogat pénzadománnyal. Másodikként Kádár Judit és Friebert Zsuzsi mutatták be a Pázsit nevű pápai hölgytársaság munkáját, akik néhány évvel ezelőtt szervezték Pápán az „Elfeledett szomszédaink” című kiállítást. Harmadikként Nádas Kata beszélt arról, miért fontos számára, hogy a Hanna klub műsorvezetőjeként munkájával segítse a közösség életét.

Ezután a résztvevőknek az asztalaikra kitett zsidó tárgyakat és szimbólumokat kellett az adakozással összekötniük – a hölgyek nagyon különleges és érdekes dolgokról beszéltek ennek kapcsán. A komoly beszélgetést vidám bingo játék, majd kóser vacsora követte a Carmel étterem jóvoltából.

A szünet után tovább folytatódott az adományozás témája, ekkor ugyanis a meghívott vendég, Kovács Bori vette át a szót. Kovács Bori a CókMók program ötletgazdája. A szervezettől gyermekhátizsákokat lehet rendelni, ám egyszerre két táska készül el: egyik a megrendelőhöz kerül, a másikat egy állami gondozott kisgyerek kapja meg. A program része a CókaMóka foglalkozás, ahol a „hátizsáktestvérek” találkozhatnak és közös játékokban vehetnek részt – így akár életre szóló barátságok is kialakulhatnak, miközben a gyerekek megtanulják az adakozás és a társadalmi felelősségvállalás fontosságát.

Erre az estre rendhagyó módon a résztvevőket kérték meg, hogy hozzanak egy-egy ajándékot. A program zárásaként ezt adták át hölgytársaiknak – ám nem mindennapi módon. Mivel az adakozás legmagasabb foka a zsidó vallásban az, amikor a felek nem ismerik egymást, így ezúttal a hölgyek is ismeretlenül ajándékozták meg egymást. Zenére elkezdtek ajándékukkal a kezükben sétálni a teremben, amikor pedig megállt a zene, kicserélték csomagjaikat. Összesen háromszor cseréltek gazdát a meglepetések, míg végül a végső tulajdonosukhoz kerültek.  Ezzel a különleges formával senki nem tudta kitől kapott és kinek adott ajándékot, de ennek ellenére mind nagyon találó volt és jó helyekre került.

Megszakítás