Az 1848-49-es forradalom kitörésének 165. évfordulója alkalmából indít kampányt az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség. A kampány célja kettős. Az EMIH egyrészt emlékezni kíván azokra a zsidó hazafiakra, akik a magyar szabadságért küzdöttek, közülük is elsősorban azokra a hősökre, akik életüket adták hazájukért. 

A Hitközség fel akarja a hívni a zsidó közösség és a többségi társadalom figyelmét, hogy a zsidó identitás megélése és a cselekvő hazaszeretet nem kizárja, hanem kiegészíti és erősíti egymást. Ez a gondolat az EMIH hagyományos későtavaszi 1%-os identitáskampányában is visszatér majd.

Köves Slomó vezető rabbi szavai szerint „a tábori rabbik szavára hazájukért hadba vonuló zsidó nemzetőrök emléke arra tanít bennünket, hogy nem az identitás feladása és az asszimiláció, hanem a zsidóság és a magyarság együttes megélése, azaz az integráció teszi egyszerre erőssé a zsidó közösséget és a magyar nemzetet.” Az EMIH korabeli történeti források, köztük zsidó hősök életútjának bemutatásával kezd majd információs kampányt a közösségi portálokon, emellett pedig közterületi plakátokon hívja fel a figyelmet a magyar zsidó identitás szép hagyományára.

Megszakítás