Szinte minden háztartásban van hőmérő, de lehet, hogy hamarosan sokan lecserélik a régit az izraeli OmnySense vállalat eszközére, amely a lázmérőt egy összetett egészségfelügyeleti készülékké változtatta. A készülék ugyanis nemcsak a testhőmérsékletet, a légzésszámot, a pulzusszámot és a vér oxigénszintjét is megbízhatóan méri, emellett még EKG-t készít – derül ki a israel21c.org cikkéből.

OmnySense measures temperature, ECG, respiratory sounds, pulse and blood oxygenation. Photo courtesy of OmnySense

„Mindenki tudja, hogyan kell használni a hőmérőt” – kezdi Ian Solomon, az OmnySense technológiai igazgatója.

„Vannak mindenféle megoldások, amik követik az egészségügyi állapotunkat, jellemzően részterületekre koncentrálva, mint például a cukorbetegség, de mi az általános igényekre is figyelünk. A legfontosabb kritérium, hogy működjön”

– mondja a szakember, hozzátéve, hogy a bonyolultabb eszközöket az idősebb emberek nehezen használják, így a fejlesztésnél ezt is figyelembe vették. Az általuk készített okoshőmérőben sok funkció működik automatikusan.

Egy ingyenes appon keresztül a légzési és EKG-adatok távolról is elérhetővé válnak a további elemzésekhez. Egy algoritmus analizálja és grafikusan ábrázolja az EKG adatait, ugyanezt teszi a mikrofon által rögzített légzési hangokkal, zörejekkel is – számolt be róla az igazgató.

Szombaton is használható hőmérőt fejlesztettek ki Izraelben

Az izraeli Álon Svutban működő Comet Intézet a modern technológiát állítja a vallásos zsidó életvitel szolgálatába. Mérnökei és rabbijai már számtalan olyan megoldást fejlesztettek ki, melyek a Tóra törvényeivel összhangban könnyítik meg az emberek életét vagy növelik biztonságukat. Legújabb találmányuk egy olyan hőmérő, mely a szombati előírásokat nem sértő módon működik, s így a koronajárvány … Olvass tovább

Ha távgyógyászati kezelésre van szükség, akkor az összes adat és elemzés az orvos számára már a hívás előtt elérhető. Az orvos láthatja, hogy az illető állapota idővel javul vagy romlik. Az egész fejlesztés abból indul ki, hogy a nyugati népesség egyre idősebb, miközben az orvosok és ápolók száma nagyjából változatlan marad, így a távegészségügy egyre fontosabbá válik.

A vállalat 1,5 millió dolláros finanszírozást szerzett úgynevezett angyalbefektetőktől, és nemrégiben szerződést kötött első stratégiai partnerével, az orvosi felszereléseket gyártó Texas Medical Technology-val. Az OmnySense körülbelül egy éven belül megkapja az illetékes amerikai hatóság jóváhagyását az eszköz használatára.

Fotó: OmnySens

Megszakítás