Az Anti-Defamation League kitüntette a nálunk is népszerű amerikai zsidó énekest Matisyahut. A világhírű zenész nyilvánosan is szembe ment az Izrael-ellenes bojkottal.

Matisyahu az ADL denveri konferenciáján elénekelte talán egyik legismertebb dalát, a „Jerusalem”-et. Ahogy arról beszámoltunk az Izrael-ellenes bojkottokat szervező mozgalom, a BDS nyomására először nemkívánatosnak minősítették a zenészt egy nyári spanyolországi fesztiválon, mivel nem akart nyilatkozatot tenni a palesztin állam elismeréséről. Ám a közvélemény és a spanyol kormány nyomására mégis meghívták és sikeres koncertet adott.

A denveri rendezvényen az ADL vezetője Jonathan Greenblatt méltatásában arról beszélt, hogy „megtiszteltetés olyan valaki mellett állni, akinek van bátorsága szembeszállni a tudatlanság és az intolerancia erőivel” – írja a jpost.com. Matisyahu „büszkén vállalja zsidóságát, zenéjét áthatják a próféták szavai és arra ösztönzi a fiatal zsidókat, hogy legyenek büszkék örökségükre és csatlakozzanak ahhoz” – mondta Greenblatt.

Kép: jpost.com

Megszakítás