A következő héten lesz jom háácmáut, az izraeli függetlenség napja. Szabadnap az egész ország számára, melyet az izraeliek hagyományosan vidám összejövetelekkel és szabadtéri grillezéssel ünnepelnek meg családi házak kertjében, vagy közparkokban.

Csirke és zöldségek grillen

2-2 kg csirkemell és-comb

2 nagy padlizsán

4 cukkini

10 gombafej

2 citrom leve

fél pohár olívaolaj

8 gerezd fokhagyma összetörve

só, bors ízlés szerint

A citromléből, olajból, fokhagymából és fűszerekből készített páclével 30-40 percre külön-külön bepácoljuk a húst, a kétujjnyi vastag szeletekre vágott padlizsánt és cukkinit. A grillrácsot egy félbevágott hagymával bekenjük, és parázs fölött átsütjük a húsokat és a zöldségeket. A gombákat pácolás nélkül tehetjük a rácsra.

A grillezés nem lenne teljes színes saláták és pita nélkül.

images (5)

Izraeli saláta

Tetszés szerinti mennyiségű uborkát, paprikát és paradicsomot (esetleg) hagymát apró kockákra vágunk, meglocsoljuk olívaolajjal és citromlével, és jól összekeverjük.

img_3780

Pita zátáros olívaolajjal

A készen kapható pitát egy percre a grillrácsra tesszük. Néhány kanál olívaolajba egy evőkanálnyi zátárt teszünk, és az átforrósított pitát az olajjal megkenjük.

(A zátár kellemes, aromás fűszer. Zárt dobozban tároljuk, nehogy kártevők támadják meg. Érdemes a hűtőszekrényben tartani, mert a melegben megromolhat.)

p33-Independence-Day-BBQ

 

Megszakítás