Az Egyesült Államok szenátusának csaknem a negyede írta alá azt a két párti kezdeményezésű levelet, amely arra szólítja fel az elnököt, hogy támogassa Izraelt.

A republikánus Mike Rounds és a demokrata Kirsten Gillibrand által kezdeményezett levél üdvözli Barack Obama „rendületlen elkötelezettségét” Izrael biztonsága iránt, és az aláírók azt indítványozzák, hogy a kormányzat a továbbiakban is folytassa az izraeliek és a palesztinok közötti közvetítést, ami elvezet a békéhez. A levél ugyanakkor kifejezetten kéri az Obama adminisztrációt, hogy ellenezze a palesztin tagságot az ENSZ-ben és más nemzetközi szervezetekben.

Az aláírók mély aggodalmukat fejezik ki amiatt, hogy kormányzati tisztségviselők korábban jelezték: változhat az Egyesült Államok hozzáállása a békefolyamathoz az ENSZ Biztonsági Tanácsában – olvasható a haaretz.com-on.

Korábban beszámoltunk arról, hogy az amerikai zsidók 43 százaléka szerint az elnök „alábecsüli Izrael érdekeit, és nem támogatja eléggé a zsidó államot”. Barack Obama ennek ellenére még az utóbbi hónapok visszaesése után is népszerűbb ebben a körben, mint a teljes népességben: az amerikai zsidók 56 százaléka mögötte áll.

Kép: haaretz.com

Megszakítás