Nagy összegű váltságdíjért cserébe engedték szabadon azt az ortodox tinédzsert, akit 40 napon keresztül tartottak fogva Mexikóvárosban.

Negyven nap után engedték szabadon fogva tartói azt a 19 éves mexikói zsidó fiút, akit az előző év novemberében raboltak el saját otthonából. A Jewish Telegraphic Agency értesülései szerint Slomót december 30-án adták vissza családjának, de csak hétfőn látott napvilágot szabadulásának híre a médiában.

A mexikói fővárosban élő fiú elrablása után az elkövetők rögtön felvették Slomó családjával a kapcsolatot és váltságdíjat követeltek, aminek összegéről 40 napon át folytak a tárgyalások. A latin-amerikai ország sajtójában megjelent hírek szerint a fiú családja végül „óriási váltságdíjat” fizetett a szabadon engedésért cserében.

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, nemrég Venezuelában történt hasonló eset, ahol egy zsidó férfit és fiát azután engedték szabadon elrablóik, hogy a helyi zsidók egy csoportja kifizette az értük követelt 400 ezer dolláros váltságdíjat. „Gyakran történnek hasonló esetek errefelé. A közösségünk külön alapot hozott létre a foglyok szabadon bocsátásához” – mondta akkor a caracasi Chábád mozgalom tagja, utalva a régiót jellemző egyre romló közbiztonsági helyzetre.

zsido.com

 

Kép forrása: thejc.com