Adománygyűjtő honlapon keresztül szereztek támogatást annak a túlélő holland házaspárnak, akiket amszterdami lakásukban ismeretlenek kiraboltak és durván bántalmaztak tavaly ősszel. Az esetről lapunk is beszámolt.

A 25 672 eurós (közel 30 000 dollár értékű) adományt Jan Roos, a Geenstijl.nl holland portál újságírója adta át a múlt héten a házaspár tagjainak, akiket tavaly szeptemberben megtámadtak és „mocskos zsidóknak” neveztek amszterdami otthonukban – írta a Jewish Telegraphic Agency.  

„Tudjuk, hogy sokat szenvedtek és sok pénzt is elveszítettek” – mondta Roos, mikor átadta a csekket Samuel és Diana Blog számára egy csokor virág kíséretében. A nyolcvanas éveiben járó Diana könnyeivel küszködve fogadta kerekesszékében az összeget férjével, aki megvakult és szintén kerekesszékbe kényszerült a brutális támadás után.

A hölgy korábbi beszámolója szerint az elkövetők azzal is megfenyegették, hogy levágják egy ujját, miközben elvitték a gyűrűjét és több másik ékszerüket az otthonukból – 15 000 dolláros kárt okozva.

Geert Wilders, a holland Szabadságpárt elnöke nemrég látogatást tett az idős házaspárnál. A holokauszt-túlélők ellen elkövetett támadás sokakban nagy felháborodást váltott ki tavaly szeptemberben, azonban az elkövetőket máig nem fogták el.

zsido.com

 

Kép forrás: Kosheroc.com