Egy múzeum felújítási munkálatai közben 200 évvel ezelőtt épített rituális fürdőt találtak a fővárostól 200 km-re található településen.

A feltárt mikve a dél-amerikai ország első zsidó közösségének szolgálatában állt. A corói hitközséget az abban az időben holland fennhatóság alatt álló Curacaóból érkező szfárádi zsidók hozták létre a XIX. század elején. Coróban található az amerikai kontinens legrégebbi, folyamatosan használt zsidó temetője is, melyet 1832-ben alapítottak.

Carlos Alberto Martin antropológus szerint a mikve valójában idősebb, mint a hivatalos zsidó hitközség. Feltételezése szerint a rituális fürdő a tehetős Senior család házának része volt, és 1774-körül építhették.

Omar Vielma a Venezuelai Kulturális Örökség Intézetének elnöke szerint további feltárások szükségesek a fürdő környékén, melyet a nemzeti örökség részévé kívánnak nyilvánítani a közeljövőben. Az Univesidad Central De Venezuela antropológiai tanszéke a hivatalos tananyag részéve tette a mikvét és a hozzá kapcsolódó kutatatási anyagot.

A mikvét a kormány a zsidó közösség kezelésébe adta. Venezuelában napjainkban 9000 zsidó él. A kilencvenes években a közösség létszáma elérte a 25 000-et, de a romló gazdasági helyzet, illetve a két marxista elnök, Hugo Chaves és Nicolas Maduro kormányzása alatt, a hivatalos politika részévé tett antiszemitizmus miatt, többségük Izraelbe vagy az Egyesült Államokba vándorolt.