Zsidó Tudományok Szabadegyeteme (ZSTSZ) – Tavaszi szemeszter

ZSIDÓ TUDOMÁNYOK SZABADEGYETEME TAVASZI SZEMESZTER
2017. január 17. –  június 8.

A Zsidó Tudományok Szabadegyeteme (ZSTSZ) azzal a céllal nyílt meg 2003-ban, hogy színvonalas keretek között nyújtson lehetőséget a zsidó tudományok megismerésére minden olyan érdeklődő számára, akinek nem adódott meg a lehetőség, hogy a zsidó tudományokban magas szinten elmélyedjen. Az intézménynek fő célja, egy minden zsidó számára nyitott egyetem kialakítása, ahol a tanulási módszer lényege a téma vitával és közös beszélgetéssel történő megértése, elemzése.
A képzés keretében, minden évben három szemeszter indul. Az őszi és tavaszi szemeszter heti négyszer két órában, kezdő és haladó szintű előadásokkal, héber nyelvtanfolyammal egybekötve nyújt lehetőséget az érdeklődők számára, hogy elmélyedjenek a klasszikus zsidó tanokban.

Szeretnél jobban megismerkedni a zsidó hagyományokkal és átfogó képet kapni a zsidó történelemről és vallásról? Két hét alatt elsajátítanád a héber olvasás alapjait? Bekapcsolódnál a zsidó közösségi élet vérkeringésébe? A ZSTSZ – Judaizmus Gyorstalpaló nyári szemeszterén a helyed! A két hetes program minden napján más-más témával ismerkedhetsz meg mélyrehatóan, jó társaságban, tabuk nélkül.

Kedd
18.00 Tánja – a lélek iránytűje

A haszid filozófia alapműve a Tánja nem csak útmutató az Örökkévaló szolgálatához, hanem egyfajta zsidó életviteli tanácsadó és önismereti tréning. A több mint 200 éves kabbalisztikus mű tanulmányozása nyolcadik éve állandó része a ZsTSz programjának. Csatlakozz te is Köves Slomó rabbi sorozatához és ismerd meg önmagadat is jobban!

19.00 Zsidó történelem – 3000 év utazása
Ha szeretnél tisztább képet kapni a zsidó történelem 3000 évéről, most Megyeri Jonatán segítségével két szemeszter alatt a teljes három évezred útikönyvét megismerheted. A Teremtéstől Ábrahámig, Jákobtól a száműzetésig, a Babilóniai fogságtól az inkvizícióig és egészen napjainkig. Tarts velünk a nagy utazásra!

Csütörtök
18.00 Talmud – Pszáchim traktátus

Ha túl vagy a zsidó tanulmányok első fokán, vagy rögtön a mélyvízben kezdenéd, csatlakozz Oberlander Báruch rabbi heti talmud kurzusához. A Pszáchim tratátust tanulmányozva, nem csak a Peszách szabályaival, hanem a zsidó észjárás alapjával, a talmudi gondolkodásmóddal is első kézből megismerkedhetsz!

19.00 Hetiszakasz
A zsidóság alapja a heti szidrá, a Tóra aktuális szakaszának ismerete. Tarts velünk hétről hétre, hogy Oberlander Báruch rabbi segítségével jobban és részleteiben megismerd az aheti tóraszakaszt!

 

Jelentkezés és további információ:

Bánki Artúr

posta@zsido.com

Bp. 1052 Károly körút 20.

Tel: 268-0183

 

ÁTID ÖSZTÖNDÍJAS PROGRAM

Az ÁTID ösztöndíjas program 18-26 éves fiataloknak nyújt lehetőséget a ZSTSZ évközi szemeszterein való ingyenes részvételre, valamint egy külföldi alapítvány jóvoltából, a részvétel és a teljesítmény arányában akár havi 60000 Ft ösztöndíjat biztosít a hallgatóknak. További részletek: atid@zsido.com Tel.: 30/403-0141 , Bánki Artúr.

  • Küldés emailben