Egy tényfeltáró cikk hatására több német bank is zárolta az Izrael-ellenes csoport számláit Németországban.

Zárolta a BDS mozgalmat támogató egyik szervezet számláját egy német bank. A kölni központú Bank für Sozialwirtschaft értesítette a Jewish Voice a Just Peace in the Middle East nevű formációt, hogy az év végéig befagyasztják a számlájukat, amin az adományokat gyűjtik – derült ki a mozgalomhoz köthető honlap közléséből. 

A Jerusalem Post az év elején foglalkozott azokkal az európai bankokkal, amelyek a BDS-hez és a terrorizmushoz köthető számlákat vezetnek. Ekkor szúrták ki, hogy a fent említett szervezet honlapján szerepel a kölni bank, mint adománygyűjtő hely – olvasható a lap online kiadásában. Miután az újság a szélsőséges Hámász mozgalomhoz is talált kapcsolatot a szervezetnél, a pénzintézet vizsgálatot indított – közölte a bank szóvivője. Stephanie Rüth azonban hangsúlyozta, hogy a banktitok miatt nem közölhetnek további információkat, így nem derült ki, hogy a szervezet kapott-e hivatalos értesítést a számla befagyasztásáról.

A Jewish Voice szervezet tagjai anticionista német zsidók. Legutóbb egy németországi palesztin konferencia szervezésében is részt vettek, az izraeli kormány szerint a Hámászhoz köthető londoni szervezet közreműködésével.

A cikkből kiderül, hogy idén több nagy európai bank is belső ellenőrzést kezdeményezett az illegális tevékenységekhez, vagy éppen a terrorizmushoz köthető számlák felderítésére. A Jeruselam Post korábbi cikkének hatására  Németország második legnagyobb bankja, a Commerzbank is zárolta a Jewish Voice számláját.

 

Kép: jpost.com

Megszakítás