Keményen visszavágott Stephane Jego népszerű francia séf azoknak az Izrael-ellenes aktivistáknak, akik egy izraeli meghívás elfogadása miatt támadták.

Nem adta be derekát Stephane Jego francia mesterszakács a BDS mozgalom aktivistáinak, akik heteken át súlyos kritikákkal támadták személyét és éttermét miután megtudták, hogy hamarosan Izraelbe utazik egy gasztronómiai fesztiválra.

A népszerű L’Amie Jean nevű étterem séfje Twitteren üzent vissza állandó támadóinak. Kettejüket név szerint említve azt írta: “Elkeserítő emberek, akik a legjobb esetben félreinformáltak és keverik a dolgokat – rosszabb esetben viszont előítéletesek és tisztességtelenek”.

Jego hangsúlyozta, hogy a BDS-aktivisták tevékenysége törvénybe ütközik és a kritikák ellenére sem rettent vissza attól, hogy hamarosan ellátogasson a Tel-Avivban kezdődő kulináris eseményre.

A Round Tables nevű rendezvényre a világ több másik pontjáról, többek között New Yorkból és Genfből is érkeznek vendégszakácsok, hogy megismerjék a helyi specialitásokat. Az Electronic Intifada nevű palesztin médiacsoport szerint egy bolíviai étteremtulajdonost sikerült nyomásgyakorlással rávenniük arra, hogy lemondja a részvételét – olvasható a Jewish Telegraphic Agency honlapján.

zsido.com

 

Kép forrása: ArdenneWeb

 

Megszakítás