Magyarország washingtoni nagykövete, Dr. Szabó László látogatást tett a Chábád mozgalom főhadiszállásán, a brooklyni Eastern Parkway 770 alatt álló, ikonikus épületben. A látogatáson jelen volt Pásztor István New York-i főkonzul és Janzsó Viktor konzul, a főkonzulátus médiakapcsolatokkal és kommunikációval megbízott munkatársa is. A küldöttséget a Chábád vezetősége fogadta, Moshe Kotlarsky rabbival az élen.

A találkozó során a vendégek megtekintették a történelmi jelentőségű épület nevezetességeit, beszámolót hallhattak a lubavicsi haszidizmus múltjáról és jelenéről, majd a felek eszmét cseréltek a magyar zsidóság aktuális helyzetéről.

A magyar nagykövet beszámolt a magyarországi zsidók kiemelkedő eredményeiről, legyen szó sportról, orvoslásról, tudományokról vagy művészetekről. A nagykövet köszönetét fejezte ki a lubavicsi mozgalomnak, amiért küldöttei olyan sokat tesznek a magyarországi zsidó élet felvirágoztatásáért. A delegáció tagjai hangsúlyozták, hogy a magyar kormány a jövőben is mindenben támogatja a magyarországi zsidó közösség fejlődését és tovább erősíti az Izraellel kialakított baráti viszonyt.

zsido.com

Forrás: crownheights.info

Megszakítás