Boris Johnson szerint legfeljebb pár baloldali akadémikus gondolhatja komolyan, hogy bojkottálni kellene a Közel-Kelet egyetlen demokratikus államát, Izraelt.

„Ezt az úgynevezett bojkottot valójában csak néhány bársonyzakós akadémikus támogatja, akiknek nincs tekintélyük a témában és nagyon valószínűnek tartom, hogy semmilyen befolyást nem  gyakorolnak Britanniára” – mondta Boris Johnson, London főpolgármestere Tel-Avivban.

A szigetország fővárosának vezetője hétfőn érkezett a zsidó államba, hogy pár napos útja során erősítse London és az izraeli – különösen az oktatási és technológiai innovációval foglalkozó – startup vállalatok közötti kapcsolatokat. Látogatása első napján máris több neves cég vezetőjével tárgyalt és nyilatkozatában egyértelműen elítélte a BDS (Boycott, Divestment and Sanctions) mozgalom célkitűzéseit.

boris_johnson_szovegben

„Nem tudok nagyobb bolondságot elképzelni annál, hogy valaki valamiféle megfosztást, szankciót vagy bojkottot szeretne alkalmazni egy olyan országgal szemben, amely a régió egyetlen demokratikus állama, továbbá úgy gondolom, hogy az egyetlen plurális és nyitott társadalommal bíró helyszíne” – fogalmazott Johnson a Jerusalem Post által közzé tett videóban.

zsido.com

 

Kép forrása: jpost.com/jewishnews.co.uk

Megszakítás