16 éves működés után honlapján jelentette be zsidó étterme bezárását Florian Gleibs. A Schmock nevű vendéglátóhely tulajdonosa azt állítja, hogy a bajor fővárosban annyira elterjedté vált az Izrael-ellenesség, hogy egyre nagyobb nyomás alá került az elmúlt években.

Gleibs beszámolója szerint a Hamasz és az izraeli hadsereg 2014-es gázai összecsapása óta különösen megerősödött a zsidó állammal szembeni gyűlölet Münchenben. „A jól képzett és jómódú, középosztályból származó emberek közül többen engem tekintettek felelősnek. Azt mondták: amit ti csináltok, az semmivel sem különb annál, mint amit mi, németek tettünk a Holokauszt idején”.

Az egyre növekvő Izrael-ellenességre adott válaszként Gleibs egy kiírást helyezett el étterme ablakán, melyen a következő szerepelt: „Nem foglalkozunk politikával”. A Die Weltnek adott nyilatkozata alapján azonban ezután csak tovább fokozódtak az ellene és étterme ellen irányuló indulatok. „Előfordult, hogy azt kiabálták az utcán: Zsidó, zsidó, mocskos disznó, gyere ide és harcolj egyedül!” – mesélte a 45 éves férfi.

A Jerusalem Post szerint Münchenben évek óta erős kampány zajlik a zsidó állam ellen. Rendkívül aktívak a BDS mozgalom aktivistái, akik éveken át tartottak Izrael-ellenes rendezvényeket a városi vezetés által fenntartott épületekben is.

zsido.com

 

Kép forrása: Schmock

Megszakítás