Az Izrael ellenes bojkott mozgalmat támogató tanár gyűlöletkeltő megnyilvánulásai ellen tiltakozik a berlini izraeli nagykövetség.

Egy tanár feladata, hogy oktassa a diákokat és nem az, hogy nyíltan gyűlöletre uszítson – nyilatkozta a követség a Jerusalem Postnak. A tanár, Christoph Glanz elkötelezte magát a BDS mozgalom mellett, amelyik nem ismeri el Izrael állam létezését – közölte a külképviselet. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a XXI. században nincs helye az antiszemitizmusnak, különösen nem Németországban, ahol az embercsoportok elleni gyűlöletkeltést a törvény bünteti – olvasható a jpost.com összefoglalójában.

Christoph Glanz Oldenburgban tanít és álnéven, de saját képével publikálja nézeteit a Facebookon. Kifejtette például, hogy nem lenne abszurd ötlet Izrael felszámolása és az ott lakó zsidók áttelepítése a németországi Baden-Württemberg tartományba. A lap próbálta elérni a férfit az iskolájában és az otthonában is telefonon, de nem sikerült nekik. A tartományi iskolai hatóság vizsgálatot indított az ügyben.

Kép: jpost.com

Megszakítás