Bécs: izraeli zászlóval és mezüzével nem lakhatsz itt!

Eltávolíttatták az izraeli zászlót egy ablakból Bécsben, mert az zavarta az egyik szomszédot.

Arra kötelezték Bécsben egy lakás bérlőjét, hogy tüntesse el az ablakában látható izraeli lobogót, mert azzal – a házmester elmondása szerint – „zavarta az egyik szomszéd érzéseit” – adta hírül az Arutz Sheva.

A bécsi zsidó negyedben lakást bérlő, magyar származású fiatal, a múlt héten megrendezett Eurovíziós Dalfesztivál során, Nadav Guedj, izraeli énekes koncertjén szerezte a zászlót – melyet később az átjáró ház belső udvarából is látható helyen függesztett ki lakásában. Ezt követően az ingatlan főbérlője felszólította, hogy távolítsa el a lobogót, mert arra panasz érkezett egy szomszéd részéről.

A megdöbbent lakó a felszólításnak ellen állva azt írta levélben a lakás főbérlőjének és közös képviselőjének, hogy szerinte a kérés „inkorrekt és szomorú napjaink Európájában, ahol az elmúlt hónapok során több támadás is érte zsidó közösségek tagjait, akik láthatóan zsidók voltak – például kipát viseltek vagy éppen zsinagógába tartottak”.

A levélre adott válaszul a főbérlő választás elé állította a lakót: ha nem távolítja el a zászlót, el kell hagynia a lakást.

Szerkesztőségünk megkeresésére a fiatalember elmondta, hogy azóta a bejárati ajtónál elhelyezett mezüze eltávolítására is felszólítást kapott a főbérlő részéről.

„Biztos vagyok benne, hogy ha bármely más ENSZ állam nemzeti zászlóját függesztettem volna ki, semmilyen ehhez hasonló megjegyzést nem kaptam volna. Ez a kérés és különösen az a tény, hogy a közös képviselő továbbította, valami olyasmit sugall, hogy nincs lényegi különbség az izraeli és például a Harmadik Birodalom náci zászlaja között” – nyilatkozott a bérlő a zsido.com-nak, aki szerint nem lenne szabad, hogy hasonló történhessen a jövőben.

zsido.com

 

 

 

  • Küldés emailben