„Zsidó sábát” néven jelent meg NagyBritannia új irányelve, ami biztosítja, hogy ne essen el a munkanélküli-segélytől az, aki vallási okok miatt megtagadja a szombati munkavégzést.

A Munka és Támogatásügyi osztály egy átfogó feljegyzésben rögzítette az új irányelveket, adta hírül a Jewsih Chronicle. Ebben leírják a Job center plus elnevezésű munkaügyi központok számára, hogy sábátkor a vallásos zsidók nem végezhetnek munkát. Az új irányelv szerint a zsidó munkakeresők limitálhatják egyes napokon a munkavégzés időtartamát, abban az esetben, ha így is elérik a minimálisan előírt heti 40 óra munkát. 
Az eddigi szabályozás hátrányos helyzetbe hozta azokat, akik vallási okok miatt nem tudtak a munkaügyi központ által előírt időpontban, például szombaton, dolgozni, és emiatt elestek a munkanélküli támogatásoktól. Néhány héttel ezelőtt a brit munkaügyi miniszter nyilatkozatban tett ígéretet arra, hogy rendezni fogják a vallásos munkanélküliek helyzetét. Eddig legalább ötven olyan esetről érkezett jelentés, amelyben a munkakeresők vallási okok miatt estek el a támogatásoktól, mert munkavégzésüket befolyásolták vallási előírásaik. Ezek közül tizenöt esetben volt zsidó a károsult. Közülük öten pert is nyertek a jóléti osztállyal szemben.
 

Megszakítás