Zsidó ős Hillary Clinton családjában

Hillary Rodham Clinton, az USA First Ladyje a Fordward magazin jelentése szerint rendelkezik egy orosz-zsidó mostohanagypapával. „Ojvé, Hillary majdnem zsidó”, rikoltotta ennek nyomán világgá óriási túlzással a New York Post múlt pénteki számának címlapja. Clintonné, aki vallására nézve metodista, és New Yorkban indulni készül demokrata színekben Daniel Patrick Moynihan szenátor helyén, valószínűleg Rudolph Giuliani jelenlegi New York-i polgármester ellen, korábban sosem tett említést erről a családi kapcsolatról.
Anyai nagyanyja, Della Murray Howell 1918-ban házasodott össze Edwin Howell-lel. Clinton anyja, Dorothy ebből a házasságból született 1919-ben, nagynénje, Isabelle pedig 1924-ben. Edwin Howell 1926-ban beadta a válópert, és megkapta ennek nyomán a gyerekeket, akiket aztán ő nevelt. Della 1933-ban ment nőül bizonyos Max Rosenberghez, akinek anyanyelve a jiddis volt. Rosenberg 1984-ben halt meg Los Angelesben. Ebből a házasságból egy lány született 1934-ben: Adeline, Hillary féltestvére, aki tavaly hunyt el.
Hillary arra a kérdésre: mit gondol, vajon ez vonzani fogja-e New York szavazóit, azt felelte: „Ó, nem tudom. Ez New York szavazóin múlik”.

Lefújták a Washingtoni neonáci felvonulást

Nem minden aggodalom nélkül néztek a hivatalos szervek, élükön Charles Ramsey, Washington D. C. rendőrfőnöke az elmúlt péntek délután elé, melyre az amerikai neonácik felvonulást; a zsidók ellentüntetést szerveztek.
Az Amerikai Nemzeti Párt nevű szélsőséges rasszista szervezet közvetlenül a Fehér Ház elé tervezte a megmozdulást, míg az Amerikai Zsidó Bizottság, a miami Shalom Internationallal, valamint több polgárjogi szervezettel karöltve a Lincoln Emlékműhöz. A neonácik részéről 300, az ellentüntetőkéről 500 főt vártak, ezért mintegy 600 fős rendőri erőt mozgósítottak közvetlenül, de a D.C. rendőrsége, valamint a Park Police lefújt minden szabadságolást, mert attól lehetett tartani, nagyarányú erőszak lángol fel a fővárosban.
Az Amerikai Nemzeti Párt (ANP) nem csupán a zsidók, de a más bőrszínűek ellen is kelt folyamatosan hangulatot, miközben a fehér felsőbbrendűséget hangoztatja. Ennek tudatában a rendfenntartók nem is rejtették véka alá, hogy „készülnek a balhéra”, lévén az összes korábbi hasonló rasszista megmozdulás erőszakba torkollott.
Azt senki sem gondolta volna, hogy az ANP rendezvénye belefullad az érdektelenségbe. A tüntetést, miután azon összesen négy (4) ember jelent meg, lefújták. A nagy előkészületek így feleslegessé váltak, de Charles Ramsey rendőrfőnök úgy nyilatkozott: jobb volt félni, mint megijedni.
A dél-Karolinai Spartanburgben van az ANP főhadiszállása. A szervezet önmagát „a létező leggyorsabban növekvő szélsőjobboldali pártként” határozza meg, melyre a washingtoni tüntetőlétszám szerencsére alaposan rácáfolt. A szervezetet 1996-ban alakította egy massachusettsi főiskolás, akit ma a harcias Davis W. Hawke [=Sólyom] néven ismernek, de akinek sajnos aligha kell túl messzi mennie ahhoz, hogy felfedezze magában az ősi vért. Hawke urat ugyanis Andrew Greenbaum néven anyakönyvezték.
Hawke úr a Washington Postnak adott korábbi interjújában elmondta, szervezete feladatának tekinti, hogy „kiálljon a fehérek jogaiért”, miután „Amerikát a fehér embernek kell vezetnie, nem pedig zsidóknak, nem pedig feketéknek, nem pedig ázsiaiaknak”.

Amikor egy katona megváltoztatja programját…

A közelmúltban látott napvilágot Slomo Avinér rabbi döntése, ami szerint „konkrét, előre megbeszélt utazási program megváltozásáról, akár a sábát megszegése árán is értesítenünk kell az illetékeseket Izraelben”.
A döntés hátteréül a közelmúlt Bét-Él-i esete szolgált, amikor a biztonsági erők órákat kutattak egy eltűnt katona után. A katona, aki Bét-Él városába tartott, nem sokkal a szombat beköszönte előtt felhívta vendéglátóit, hogy tájékoztassa őket, hogy érkezése fél órán belül várható. A katona azonban, a Bét-Él-be induló buszt lekésvén, úti célját röviddel a telefonhívás után megváltoztatta, melyről a szombat bejövetele miatt vendéglátóit tájékoztatni már nem tudta. A katonát váró család hamarosan értesítette a rendőrséget, amely a katonasággal együtt azonnal a fiatalember kereséséhez fogott, mely során átkutatták Bét-Él környékét és számos házát is. A keresők aggodalmát csak tovább növelték a Hámász közelmúltbeli fenyegetései egy izraeli katona elrablásáról.
Rabbi Avinér, a jeruzsálemi Áteret Kohánim jesiva vezetője, és Bét-Él főrabbija szerint, „a hadsereghez hasonlóan, mely biztonsági okokból szombatonként is hajt végre akciókat, a fiatalembernek is kötelessége lett volna biztonságáról tájékoztatást nyújtani. A biztonsági erők hamis riadóztatása nemcsak azok elvonását eredményezheti a valódi életveszélyt jelentő esetektől, de könnyen éberségük lankadásához is vezethet.”

Megjelent: Gut Sábesz 3. évfolyam 44. szám – 2014. november 17.

 

Megszakítás