A 42 éves Steve Maman megvásárolja és szabadon engedi a túszokat.

A zsidó származású kanadai üzletember, akinek Oscar Schindler jelenti a személyes példaképet, egy éve alapította meg segítő szervezetét, amikor a dzsihádisták elfoglalták Moszult, és 100 ezer civilt – köztük ortodoxokat és katolikusokat – ejtettek foglyul. A tavalyi jelentések szerint 7 ezer jazidi lányt és nőt hajtottak rabszolgasorba. Maman szervezetének becslése szerint jelenleg is mintegy 2 700-an vannak közülük a terroristák fogságában – írja cikkében az Arutz Sheva.

Hogyan szabadítják ki őket? Pénzzel. Maman tárgyalókat alkalmaz a megszállt területen, akik segítenek az elrabolt nőknek visszatalálni a családjukhoz. „Alkuszokkal dolgozunk a terepen, velük szabadítjuk ki a gyerekeket a fogva tartóiktól” – mondta.

A mentőakciókra a pénzt Maman üzlettársai dobják össze, többségük zsidó. Akik „figyelemreméltóan nagyvonalúak” – tette hozzá. Ezt nem tudja elmondani arról a 60 egyházi szervezetről, akiket szintén megkeresett, de nem kapott tőlük támogatást.

„Egy olyan problémával állunk szemben, amit meg lehet oldani pénzzel”- jelentette ki. „Szükségünk van arra, hogy a keresztények legalább olyan arányban adakozzanak, mint a zsidó barátaim.”

Fotó: Reuters

Megszakítás