Két philadelphiai rendőr beperelte a munkaadóját, amiért antiszemita zaklatások célpontjai voltak éveken át.

Náci szimbólumot karcoltak a szekrényükre, Dávid-csillagot rajzoltak a járőrautójukra, és megszégyenítették őket, amiért megemlékeztek jom kipur-ról –  olvasható a timesofisrael.com cikkében.

A két rendőr 21 illetve 12 éve szolgál a városi kapitányság kötelékében. 10 kollégájuk és maga a rendőrőrs vezetője is érintett az ügyben. A beadvány szerint közösen teremtették meg azt a légkört, amiben képtelenség normálisan dolgozni. A periratokhoz fényképeket is csatoltak, de napi szinten éltek meg verbális zaklatást is.

Az egyik érintett, Stacey Gonzalez azt állítja, hogy a főnöke egyszer megkérdezte tőle: „miért nem küld rá egy rakétát az USA Izraelre és csak úgy robbantja már fel?” A rendőr büntetést kapott azért, amiért ros hásánára készült, miközben a kollégái nyugodtan szervezhették a karácsonyi ünnepséget.

A másik érintett, Pavel Reznik Oroszországból származik, őt nem csak a zsidósága miatt zaklatták, de le is migránsozták. Már az akadémián érték támadások, és neki sem engedték a zsidó ünnepek megtartását.

A városi rendőrök szakszervezetének elnöke azt állítja, őt soha nem keresték meg ezekkel a panaszokkal, nem kértek segítséget, pedig ez lett volna a zaklatás elleni intézkedés első lépése.

zsido.com

Kép: timesofisrael.com

 

 

Megszakítás