Zsidó származású tábornokot jelölt az amerikai elnök az egyik legfontosabb katonai posztra. David Goldfein az Egyesült Államok légierejének vezérkari főnöke lehet.

Goldfein tábornok jelenleg a vezérkari főnök helyettese, felettese 2012 óta a légierő parancsnoka – olvasható a légierő közleményében. David Goldfein tábornok éles bevetéseken vett részt az Öböl-háborúban, a Szerbia elleni NATO akcióban és Afganisztánban. Kinevezését még jóvá kell hagynia a Szenátusnak is.

Nagyon megtisztelőnek érzi, hogy ő lehet a légierő 21-ik vezérkari főnöke, szolgálni fogja a pilótáit, családjukat és rendíthetetlenül kiáll a haderőnem hagyományai mellett – nyilatkozta az imponáló karriert befutó parancsnok.

goldfein

Posztja egyben azt is jelenti, hogy tagja lesz az USA egyesített vezérkarának, amiben minden haderőnem parancsnoka képviselteti magát. Ez az ország legfontosabb katonai testülete. Goldfein a második zsidó származású katona, aki ilyen magas beosztásba került, korábban Norton Schwartz volt tagja a testületnek 2008 és 2012 között – olvasható a forward.com hírében.

Kép: af.mi