Jelentős anyagi kár keletkezett, amikor antiszemita támadás célpontjává vált egy zsidó család otthona a holland fővárosban.

Jelentős anyagi kárt okoztak egy holland zsidó család számára ismeretlen elkövetők, amikor „zsidó rák” és „szabadságot Palesztinának” felkiáltások közepette betörték amszterdami lakásuk ajtaját és ablakait a hétvége során – adta hírül az Arutz Sheva.

A támadást követően rendőrök érkeztek a helyszínre, akik a közelben elhelyezett biztonsági kamerák felvételei alapján keresni kezdték az elkövetőket.

A holland média értesülései szerint, Amszterdamban az újévi ünnepségek résztvevői közül sok fiatal adott hangot a zsidóság elleni gyűlöletének nyilvános helyszíneken, ami aggodalommal tölti el a helyi zsidó közösséget.

A holland fővárosban élő család otthona ellen elkövetett támadás után a zsidóság egyik képviselője úgy nyilatkozott: „Ez az esemény azokra az időkre emlékeztet minket, amikor a zsidók féltek utcára lépni. A rendőrségnek mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy a zsidó lakosság félelem nélkül élhessen” – hangsúlyozta.

zsido.com

 

Kép forrása: israelnationalnews.com

Megszakítás