11 ország művészével készített videót az Egyesült Nemzetek Szervezetének izraeli küldöttsége, hogy felhívják a figyelmet a zene egységkovácsoló erejére.

„United Pianos” címmel tett közzé videót szombaton az ENSZ állandó izraeli képviselete, melyben összesen 11 ország zenésze látható a világ különböző tájain – olvasható a Jerusalem Post oldalán.

„A zene egy globális nyelv és megvan az ereje, hogy egységet kovácsoljon közöttünk azáltal, hogy hidat épít a kulturális és politikai szakadékok fölé” – mondta Danny Danon izraeli ENSZ nagykövet. „Ez a projekt azzal a reménységgel indult el, hogy egyszer eljön az a nap, amikor a zene a háborúk és viszályok hangjainak helyére lép majd”.

A videóban látható zenészek Törökországból, az Amerikai Egyesült Államokból, Vietnámból, Bahama-szigetekről, Németországból, Indiából, Ausztráliából, Oroszországból, Dél-Afrikából, Lengyelországból és Izraelből származnak. A darabot a CRC Media társaság Idan Raichel izraeli zenésszel és Tomer Biran zeneszerzővel készítette, akik Prokofjev  „Péter és a farkas” című szimfonikus mese dallamait elevenítették meg a videóban.

UNITED PIANOS | World’s first 22 hands piano piece

Let’s speak more music. This celebration of unity through music is the main message behind “United Pianos”, in which 11 renowned pianists from all across the…

zsido.com

 

Kép forrása: youtube.com