11 ország művészével készített videót az Egyesült Nemzetek Szervezetének izraeli küldöttsége, hogy felhívják a figyelmet a zene egységkovácsoló erejére.

„United Pianos” címmel tett közzé videót szombaton az ENSZ állandó izraeli képviselete, melyben összesen 11 ország zenésze látható a világ különböző tájain – olvasható a Jerusalem Post oldalán.

„A zene egy globális nyelv és megvan az ereje, hogy egységet kovácsoljon közöttünk azáltal, hogy hidat épít a kulturális és politikai szakadékok fölé” – mondta Danny Danon izraeli ENSZ nagykövet. „Ez a projekt azzal a reménységgel indult el, hogy egyszer eljön az a nap, amikor a zene a háborúk és viszályok hangjainak helyére lép majd”.

A videóban látható zenészek Törökországból, az Amerikai Egyesült Államokból, Vietnámból, Bahama-szigetekről, Németországból, Indiából, Ausztráliából, Oroszországból, Dél-Afrikából, Lengyelországból és Izraelből származnak. A darabot a CRC Media társaság Idan Raichel izraeli zenésszel és Tomer Biran zeneszerzővel készítette, akik Prokofjev  „Péter és a farkas” című szimfonikus mese dallamait elevenítették meg a videóban.

zsido.com

 

Kép forrása: youtube.com

Megszakítás