A jeruzsálemi Yitzhak Navon vasútállomáson dolgozó takarító a hétvégén talált egy pénztárcát, amit leadott a műszakvezetőnek. Miután Haim Alluf meggyőződött arról, hogy a tárgy nem veszélyes, kinyitotta a tárcát, amely egy 1 millió sékelről (~110 millió forint) szóló bankcsekket rejtett – írja a The Jerusalem Post cikke alapján a Neokohn.

A műszakvezető többféle módon próbálta megtalálni a tulajdonost, és amikor ez nem vezetett eredményre, kapcsolatba lépett az Izraeli Vasutak elveszett tárgyakkal foglalkozó részlegével, amely megkereste a csekket kiállító bankot.

Hamarosan indul a Dávid király szuperexpress

Tel-Aviv-Jeruzsálem: 28 perc Hosszú évek tervezési és építési munkálatai után hamarosan megnyílik a Jeruzsálemet és Tel-Avivot összekötő gyorsvasút. Az egyik próbajáratra felszállt Chájim Katz közlekedésügyi miniszter is, aki bejelentette, hogy az első menetrendszerinti járat március 30-án, a peszáchot megelőző napon indul útjára. A miniszter az új vasútvonalat Dávid királyról nevezte el. “Összekapcsolódunk Jeruzsálemmel és összekapcsolódunk … Olvass tovább

A csekket a hétvégén az állomás széfjében őrizték, és vasárnap reggel egy banki képviselő érkezett érte.

„Amint felismertem az elveszett tárgy értékét, nagyon áttudtam érezni az utas helyzetét, aki nagy bajban lehetett”

– mondta Alluf.

„Büszke vagyok az állomás személyzetére és a takarítóra a tisztességükért és az utasok iránti elkötelezettségükért”

– tette hozzá.

Fotó: Allef Vinicius on Unsplash