Steven Sotloffra, az ISIS által meggyilkolt 31 éves újságíróra úgy fognak emlékezni, mint olyan emberre, aki fényt próbált hozni a világba – nyilatkozta Chaim Lipskier, lubavicsi küldött.

Steven Sotloffot brutális kegyetlenséggel végezték ki az iszlamista terrorszervezet, az ISIS tagjai. A 31 éves zsidó újságíró szabadúszóként érkezett Szíriába, ahonnan többek között a Time magazinnak és más világszerte ismert újságoknak tudósított. 2013-ban ejtette foglyul a terrorszervezet, életének utolsó hónapjairól egy azóta kiszabadult kollégája tájékoztatta a világot.

Mintegy ötszáz ember gyűlt össze kedd este Sotloff egykori iskolájának, a Közép Floridai Egyetemnek a kampuszán Orlandoban, hogy gyertyafényes virrasztáson emlékezzenek meg a mártírhalált halt újságíróról.

Sotloff amerikai-izraeli kettősállampolgár volt, rabsága idején halált megvető bátorsággal igyekezett a zsidó vallás előírásait betartani, miközben eltitkolta fogvatartói elől zsidóságát. Mint kiszabadult rabtársa elmondta: Jom Kipurkor rosszullétet tettet, hogy böjtölni tudjon, és rendszeresen imádkozott Jeruzsálem felé fordulva.  
Barak Barfi, a Sotloff család szóvivője elmondta: „olyan ember volt, aki megpróbálta megtalálni a jót egy sötétséggel teli világban.”

Lipsiekr rabbi, aki a kampusz chábád közösségét vezeti összekapcsolta a gyertyafényes virrasztást Sotloff személyiségével: „Mit tehetünk igazából, amikor egy ilyen borzasztó kihívással nézünk szembe?” – kérdezte a közönséget a rabbi -„Meggyújthatunk egy kicsi gyertyát, tehetünk egy jó cselekedetet, hogy még több fényt és jóságot hozzunk a világba.”
 

 

Megszakítás