10 ezer eurót ajánlott fel a Facebookon annak, aki hajlandó lenne megölni a zsidó szomszédját és annak társát.

Antiszemita megjegyzéseket tartalmazó üzenetében ajánlott fel 10 ezer eurós összeget egy holland férfi a Facebookon annak, aki végez szomszédjával, Gabriela Hirschberggel és a nő élettársával – adta hírül a JTA.

„Egyetlen vágyam van az életben: eltüntetni ezt az ördögfészket” – írta a férfi. Megnevezve a szomszédjait, hozzátette: „Mindegyik feje 10 000 eurót ér számomra”. A De Telegraaf által közzétett információk között nem szerepel konkrétan, milyen antiszemita megjegyzések álltak a férfi üzenetében, akinek a neve sem ismert egyelőre.

A Facebook-bejegyzés alatti kommentekben többen felajánlották segítségüket, hogy a férfival közösen megtalálhassák a „végső megoldást” – az egykori náci szófordulatot tudatosan használva.

A De Telegraaf értesülései szerint a szomszédok 2009 óta állnak súlyos vitában egymással. A lapnak nyilatkozva Hirschberg elmondta, hogy időnként a szomszédjaitól való félelem miatt kénytelen máshol aludni, továbbá a konfliktus miatt már a munkáját is elveszítette és orvosi beavatkozást igénylő stresszhelyzetet okoz számára az ellenséges viszony.

A Facebookon közzé tett üzenet miatt rendőrségi vizsgálat indult.

zsido.com

 

Megszakítás