Eljárást indítottak egy holland árussal szemben, aki állítása szerint nácik által készített szappannal kereskedett.

A holland rendőrség eljárást indított azzal a férfivel szemben, aki egy internetes hirdetésben „RIF szappan”-t árult 199 euróért cserében. A régiségkereskedő állítása szerint az általa kínált szappan a Holokauszt áldozataitól származó zsiradékból készült a második világháború idején.

Arthur Haraf, történész úgy nyilatkozott egy holland lapnak, hogy tudomása szerint a férfi más tárgyakat is árult – fogsorokkal, fogkefékkel és szemüvegekkel is kereskedett, amiket a holland Westerbork városában épült koncentrációs tábor környékén talált.

„Ez rettenetes és jogba ütköző cselekedet. Minden tárgy, ami a koncentrációs tábor közelében található és a második világháborúhoz kötődik, automatikusan a Westerbork Emlékmúzeumot illeti” – mondta a történész.

Hollandiában több zsidó szervezet is elítélte a történteket. „Elszomorító és ízléstelen, hogy vannak emberek, akik a Holokausztból szeretnének pénzt szerezni” – mondta Ron Eisenman, a CIDI nevet viselő szervezet tagja. „Csakis abban reménykedhetünk, hogy a gyűjtők az egészséges logika mentén fognak gondolkozni és nem vesznek részt hasonló dolgokban” – tette hozzá.

 

Kép forrása:
http://www.jpost.com/Diaspora/Report-Man-selling-Nazi-made-soap-made-of-Jewish-Holocaust-victims-393030

Megszakítás