Dovid Edelman rabbi január 2-án, kilencven éves korában hunyt el. Temetésére több ezren gyűltek össze New Yorkban.

Edelman rabbi több mint hat évtizeden át vezette a Nyugat massachusetts-i  chabad mozgalmat és irányította Springfieldben zsidó iskolát. Edelman rabbi közismert volt zsidó felebarátai iránti szeretetéről és végtelen segítőkészségéről. Egész életét a zsidók segítésének szentelte, és munkája során rengeteg embert inspirált arra, hogy visszatérjen a valláshoz, micvákat csináljon és szeretettel forduljon embertársai felé.

A JEM-nek adott interjújában egyszer arról beszélt, hogy az 1940-es évek elején, fiatal bócherként a lubavicsi Tomchei Tmimim Jesivában a Rebbe, Menáchem Mendel Schneerson rabbi olyan tanítást adott neki, ami egész életében elkísérte. A Rebbe arról beszélt, hogy egyszer megkérdezte apósát, az előző rebbét, hogy hogyan viszonyuljon az őt kérésekkel felkereső zsidókhoz. A válasz így hangzott: ha felkeres egy zsidó, akinek „nincs karja”, vagyis nem tesz tfilint, vagy „nincs lába”, vagyis nem jár zsinagógába, még jobban kell szeretned, mert hiányzik belőle valami. Minél nagyobb hiánya van, annál jobban kell szeretned! Edelman rabbi egész életében ennek szellemében élt.

Edelman rabbi halála előtti héten ünnepelte a 90. születésnapját. Ennek alkalmából barátai és tanítványai egy albummal ajándékozták meg, amelyben 90 jócselekedetet gyűjtöttek össze, amit az ő tiszteletére tettek meg. A világ legidősebb lubavicsi küldöttjét gyászolja családja: felesége, nyolc gyermeke, unokái és dédunokái. Temetésére több ezren érkeztek, hogy leróják kegyeletüket Edelman rabbi előtt, aki életében oly sokak számára volt valódi példakép.

Megszakítás