Ilan Mor, Izrael Állam magyarországi nagykövete személyesen találkozott az EMIH ifjúsági szervezetének, az Átidnak a képviselőivel.

Ilan Mor irodájában fogadta az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség ifjúsági szervezetének, az Átidnak a képviselőit. A küldöttség, amelyben Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija, Szilánk Zsuzsa, az Átid vezetője, valamint a fiatalok által megválasztott vezetőség: Kovács Gergő elnök, Keszler Áron alelnök és Sági Bernadett programszervező vettek részt, bemutatta a csoport munkáját és jövőbeni terveit Ilan Mornak.

A nagykövet őexcellenciája nagy érdeklődéssel ismerkedett meg az Átid ifjúsági szervezettel, melynek neve „Jövő”-t jelent héberül. Arról is kérdezte a fiatalokat, hogyan tud ő maga kapcsolódni ehhez a kezdeményezéshez: ennek kapcsán több tervüket is megismertették a nagykövettel. Ezek között szerepel izraeli fiatalokkal való kapcsolatfelvétel és megismerkedés éppúgy, mint olyan izraeli túrák lehetősége, melynek során élőben ismerhetnék meg a zsidó nép történelmének színtereit az Átid fiataljai. Ilan Mor nagyra értékelte mind a szervezők, mind a fiatalok munkáját.

A találkozón a résztvevők beszéltek az oktatás szerepének fontosságáról, ami nagy befolyással van a fiatalok jövőjére.  Kiemelték, hogy mennyire fontos a nem zsidó fiatalokkal való megismerkedés és kapcsolattartás, melynek során a zsidóságot övező tabuk és tévhitek is lebonthatóak.

Megszakítás