Bnéj Brak városi tanácsa a tervek szerint megvitatja azt a javaslatot, hogy utcát nevezzenek el a múlt heti terrortámadásban meggyilkolt Amir Khoury törzsőrmesterről – írja az Israel Hayom alapján a Neokohn.

Khoury motoros járőr volt az első ember a március 29-én este történt terrorista lövöldözés helyszínén. Azonnal harcba szállt a lövöldözővel, elsütve saját fegyverét. A terrorista meglőtte Khouryt, akit kritikus állapotban vitték a Beilinson Medical Centerbe.

Ha a tanács elfogadja Jakov Wieder tanácsos javaslatát, akkor ez lesz az első alkalom, hogy a túlnyomórészt zsidó származású haredi város utcát nevez el egy nem zsidóról. A 32 éves Khoury keresztény arab volt, aki Nof HaGalilban élt.

Wieder azt mondta: „Kötelességünk megemlékezni bátorságáról és emlékéről, és kifejezni a város minden lakosának mélységes elismerését hősiességéért”.

„Aki megment egy életet, az olyan, mintha egy egész világot mentene meg. Az izraeli hős Khoury törzsőrmester bátran feláldozta az életét, miközben elszántan próbálta leküzdeni a terroristát és megakadályozni sok más ember meggyilkolását. Meg kell emlékeznünk a bátorságáról és az emlékéről”

– mondta Wieder.

Khouri egyike volt a támadásban meghalt öt embernek, a 36 éves Bnéj Brakból származó Yaakov Shalom és a 29 éves, szintén a városból származó Avishai Yehezkel rabbi, valamint két ukrán állampolgár mellett.

Megszakítás