Ötszáz adag sóletet, kenyeret, gyümölcsöket és meleg teát osztott ki jótékonysági akciójának keretében, február 3-án, szerdán a CEDEK, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség szeretetszolgálata. Az ételosztáson – melyet most második alkalommal szervezett meg a szeretetszolgálat – sokszáz nehéz sorsú budapesti juthatott hozzá egy-egy adag finom, tápláló sólethez.

A téli időszakban talán még fontosabb, hogy figyeljünk egymásra, segítsünk rászoruló embertársainkon nemre, korra, származásra, vallásra való tekintet nélkül. A segítségnyújtásnak számos formája lehet, de talán a meleg étel az, ami azonnali, kézzelfogható támogatást jelent mindenki számára, és olyanok is egészséges, tápláló ételhez juthatnak, akik számára a mindennapokban ez sokszor nem elérhető. Ezért a CEDEK, február 3-án, szerdán önkéntesei, illetve az EMIH ifjúsági szervezetének, az ATID tagjainak segítségével – a decemberi első alkalom után – újabb nagyszabású ételosztást tartott a Felvonulási téren, az 56-os emlékmű mellett. Az esemény keretében ötszáz adag sólet, friss kenyér, forró tea és gyümölcs került kiosztásra.

A szerdai esemény is rávilágított a civil kezdeményezések jelentőségére, arra, hogy égető szükség van ma Magyarországon a nélkülözők ellátására, és a nehéz élethelyzetben levők számára minden egyes nyitott szívvel felajánlott segítség komoly értékkel bír. A tavaly decemberi első alkalom után most másodszor került sor a CEDEK által szervezett melegétel-osztásra. A szervezet tervei szerint 2016-ban minden egyes hónapban rendez majd hasonló eseményt a rászorulók megsegítésére.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség 2015-ben, átfogó előkészületek után megalapította saját szeretetszolgálatát, amely a CEDEK EMIH Izraelita Szeretetszolgálat nevet kapta. A cedek szó jelentése “igazság”. „Cselekedjél igazságosan és szeresd a könyörületet” (Michá 6:8.); így foglalja össze a próféta emberi kötelességeinket embertársainkkal szemben.

A CEDEK honlapján (www.cedek.hu) további részletes információk találhatóak a Szeretetszolgálat aktuális projektjeiről, az alábbi linken pedig a Szeretetszolgálat hírlevelére is lehetőség van feliratkozni:

http://cedek.hu/sajtoszoba/