Az Eilatra érkező magyar turistákat már a modern terminál várja.

„Átlagos napokon és vészhelyzetekben is kiemelt szereppel bír Izrael új reptere” – hangsúlyozta Benjamin Netanjahu hétfőn, miután átadták a Vörös-tenger melletti légikikötőt. „Óriási változást hoz Izrael megközelíthetőségében és nemzetközi helyzetében” – tette hozzá a miniszterelnök az átadóünnepségen mondott beszédében.

Az Ilan és Asaf Roman nevét viselő repülőtér felépítése csaknem 500 millió dollárba került. A létesítmény évente 2.5 millió utas kiszolgálására képes, és a hozzá fűzött remények szerint még több turistát vonz majd a zsidó állam területére – főként az Európából indított fapados járatoknak köszönhetően.

2015 óta az Eilat kiemelt úti céllá vált az Ovda repülőtérnek köszönhetően, ami főként orosz, magyar, lengyel és litván turistákat vonzott olcsóbb járataival. Az elmúlt két évben megduplázódott a turizmus mértéke, és jelentősen nőtt azoknak a száma, akik a Földközi-tenger helyett a Vörös-tenger melletti partszakaszt választják.

Az új repülőteret Ilan Ramon izraeli asztronauta tiszteletére nevezték el, aki 2003-ban veszítette életét. Fia, Asaf Ramon szintén a légierőknél szolgált 2009-ben bekövetkezett haláláig – derül ki a Ynetnews írásából.

zsido.com

Megszakítás