Az Arutz7 több, a közösségi médiában megjelent fényképet és videófelvételt idézett, melyeken az látható, ahogy a Gáza utca lakói új nevet adnak utcájuknak.

לירי בורק שביט on Twitter: „אזרחים החליפו את שם רחוב עזה בירושלים לרחוב נחל עוז pic.twitter.com/nrF6BL7R5I / Twitter”

אזרחים החליפו את שם רחוב עזה בירושלים לרחוב נחל עוז pic.twitter.com/nrF6BL7R5I

A jeruzsálemi rechov Ázá vagyis Gáza utca lakói a Gáza-övezet menti településeken arab terroristák által hidegvérrel lemészároltak emlékére önhatalmúlag átnevezték lakóhelyüket. A „Rechov Ázá” utcatáblákat több helyen átragasztották. Egy helyen a Náchál Oz utca nevet kapta Náchál Oz kibucról, ahol az Izraelbe betörő terroristák számtalan lakost mészároltak le.

„Kedves Barátaink, Jeruzsálem lakói elhatározták, hogy Gázáról Náchál Ozra változtatják az utca nevét”

– mondta egy ember, aki éppen az új táblát ragasztotta ki. Egy másik férfi hozzátette:

„Polgármester úr, elnézést kérek Öntől. Megváltoztatom az utca nevét. Kérem a miniszterelnököt és Jeruzsálem főpolgármesterét, Mose Liont, akinek számára minden egyes jeruzsálemi lakos fontos… Itt nőttünk fel, itt születtünk. Itt van az otthonunk. Nincs többé Gáza utca.”

Szintén a közösségi médiában megjelent fényképen egy másik utcatábla látható, melyen a Rechov Ázá feliratot átfestették, és azoknak az áldozatoknak az emlékére nevezték át az utcát, akik a Reimben tartott „Nova” fesztiválon vesztették életüket a gázai arab terroristák által végrehajtott vérengzésben.

 

Megszakítás