Közel három éve nyílt meg Budapest szívében a Kóser Piac élel­miszerbolt. Most újabb át­ala­­kí­táson esett át a Dohány ut­cai üzlet, miután a tulajdono­sok új menedzsmentet állítot­tak a bolt élére. Az üzletet mostantól a bécsi Padani kóser élel­mi­szer­bolt vezetője, a Pesti Jesiva egy­kori diákja, Gershon Rivkin üze­melteti. Őt kérdeztük a rövid zárvatartás után kibővült áruválasztékkal megnyílt üzletről.

 

– Milyen változásokra számíthatunk az üzletben a korábbiakhoz képest?

Szeretném azt a szintet tartani, mint a bécsi üzletben. Nyilván ugyanazok a beszállítóink, ugyanazokból az európai nagykerekből érkezik az áru, így végső soron az egész világból érkezik hozzánk a kóser áru. Tudjuk, hogy a legnagyobb nehézséget Magyarországon a rövid szavatosságú alapélelmisze­rek, pél­-

dául a tejtermékek jelentik, azon dolgozunk, hogy ne legyen ezeknek a szállításá­ban fennakadás, és minden hé­ten folyamatosan elérhetőek le­gyenek.

– A magyar közönség eléggé ár­ér­zékeny. Mire számíthatunk ezen

a téren?

Igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni a lehetőségeinkből.

Tárgyalok a nagykerekkel, hogy

éppen az áfára való tekintettel alacsonyabb beszerzési árat tud­jak kialkudni, és így a legjobb árat kialakítani a vevőinknek. Fontos, hogy olyan árakat határozzunk meg, amit tudunk hosszú távon is tartani.

– Tervezi a külföldi beszállítók mel­lett, hogy magyarországi kóser ter­mékeket is forgalmaznak? Van po­tenciál ezeknek a gyártásában?

A kínálatban eddig is volt sokféle magyar termék, például a pékáru, vagy a friss hús, tésztafélék. Törekszünk rá, hogy minél több magyar termék legyen. Szélesítettük a kósersági engedélyt nem igénylő termékek kínálatát, pl. rizs, liszt stb. ezek is helyi termékek.

– Mi a legfontosabb üzletfilozófiája?

Igyekszünk a közösséget szolgálni, azon dolgozunk, hogy

a vá­sárlóink olyan kiszolgálást kap­janak, amilyet elvárnak és meg is érdemelnek. Nyitottak va­gyunk akár az egyéni igényekre is, nyugodtan keressenek bennünket, ha bármire szük­ség volna, amit a boltban nem találtak meg esetleg. Megpróbáljuk beszerezni!