Hét gyermek lelte halálát péntekről szombatra virradó éjjel, amikor tűz ütött ki egy ortodox zsidó család brooklyni otthonában. Az édesanyát és egyetlen életben maradt gyerekét kritikus állapotban kórházban ápolják.

A tűz röviddel éjfél után tört ki a Sasson család otthonában, amely Brooklyn Midwood nevű negyedében található, és a lépcsőn keresztül érte el a családi ház felső szintjét, ahol az édesanya, Gila Sasson és nyolc gyermeke aludt. Hét gyerek, 5 és 16 éves kor között, nem tudott kimenekülni hálószobájából, az édesanya, és 14 éves lánya az ablakon ugrottak ki súlyos égési sérülésekkel. Mindkét túlélő kritikus állapotban van. A tragédiát feltehetőleg egy meghibásodott melegítőlap okozta, melyet a szombati ételek melegen tartására használnak.

A riasztástól számítva 3.5 percen belül érkeztek meg a tűzoltók, ám a bent rekedt gyermekek életét már nem tudták megmenteni. Mintegy 100 tűzoltó vonult összesen a helyszínre, akik néhány óra alatt teljesen megfékezték a lángokat.  Az édesapát, Gavriel Sassont, aki egy konferencián tartózkodott a tragédia idején, rendőrök értesítették.

„Nem értem, hogy lehet, hogy mindenem megvolt és most nincs semmim” – ezekkel a szívbemarkoló szavakkal foglalta össze az édesapa a családját ért tragédiát. A hét áldozatot – név szerint, Yaakov (5), Sarah (6), Moshe (8), Yehoshua (10), Rivka (11), Dovid (12) és Eliana (16) – vasárnap búcsúztatták el New Yorkban több ezer gyászoló kíséretében, míg temetésükre ma délután Izraelben kerül sor.

A Sasson család nyolc gyermekével nemrégiben költözött erre a környékre, de máris számos jó barátjuk volt, akik különlegesen kedves és segítőkész embereknek ismerték meg Gavriel és Gila Sassont. Zsidó közösségekben világszerte kérik, hogy imádkozzanak a két túlélő, Gila bát Cipóra és Cipóra bát Gila mielőbbi, teljes felépüléséért.

Kép forrása:

http://www.vosizneias.com

Megszakítás