A Chábád rabbija szerint az elnök nagyon kedves volt vele.

 

Az amerikai elnök telefonon nyilvánított részvétet Goldstein rabbinak, aki a polwayi zsinagógai lövöldözésben sérült meg — számolt be róla az Arutz7 izraeli hírportál.

Donald Trump szerint a rabbi „nagyszerű fickó, aki másokon akart segíteni.”

Az amerikai elnök hétfőn dicsérte meg a szombaton megtámadott zsinagóga rabbiját, miután telefonon részvétet nyilvánított a közösség veterán tagja, a 60 éves Lori Gilbert-Kaye halálával kapcsolatban halálával kapcsolatban, aki a 19 éves John t. Earnest által okozott tűzharcban vesztette életét.

„Tegnap hosszan beszélgettem Yisroel Goldstein rabbival a powayi chabad vezetőjével, mely során a legmélyebb együttérzésemről biztosítottam őt és mindazokat, akik érintettek voltak a kaliforniai lövöldözésben,” — írta twitter-üzenetében Trump hétfőn.

„Micsoda nagyszerű fickó. Legalább egy ujját ellőtték, és csak a többieken akart segíteni. Nagyon különleges ember!”

Goldstein rabbi szerint az elnök kihangsúlyozta milyen családi kapcsolatok kötik a zsidósághoz, valamint erőteljes támogatását Izrael irányában.

A rabbi azon kérdésére, hogy hogyan tervezi kezelni az antiszemitizmust, Trump a következőképpen felelt:

„Tudja, van egy zsidó vejem, a lányom is és az unokáim is zsidók. Szeretem és támogatom Izraelt. Éppen most csatoltam a Golán fennsíkot Izraelhez, és költöztettem át a nagykövetséget. Szeretettel vagyok a zsidó nép felé.”

A chabad rabbi teljesen felvillanyozódott a hívástól, mivel életében először beszélt amerikai elnökkel telefonon. Trump különösen jó benyomást tett rá:

„Nagyon kedves volt, és nagylelkűen bánt a szavaival.”

Forrás: neokohn.hu 

 

Ez a cikk azért jelenhetett meg, mert olvasóink egy része tavaly az EMIH-nek ajánlotta fel a személyi jövedelemadója 1 százalékát. Erre a segítségre idén is szükségünk lesz.

zsido.com szerkesztősége azért dolgozik, hogy olvasóink minél érdekesebb és sokszínűbb tájékoztatást kapjanak a zsidóságot érintő hazai és nemzetközi eseményekről, valamint a judaizmussal kapcsolatos kérdésekről.

A munkánkat az 1 százalékos felajánlások teszik lehetővé. Ezért arra kérjük minden kedves olvasónkat, hogy támogassa adója 1 százalékával az EMIH-et, a zsido.com fenntartóját.

Az EMIH technikai száma: 1287

Megszakítás