Új programmal indult múlt hónapban a CTeen. A Bassman házaspár által vezetett ifjúsági szervezet a középiskolás korosztálynak kínál közösségi élményen alapuló programokat, melyeken keresztül a fiatalok interaktív módon tanulhatnak a zsidóságról. A Torah Cafe néven indított program szerdánként várja a 14-18 év közötti fiatalokat. 

„Minden zsidó fiatalt várunk, hogy csatlakozzon ehhez az elképesztő lehetőséghez, hogy bővítse a zsidósággal kapcsolatos tudását, feltegye a kérdéseit és mindeközben remekül szórakozzon” – mondja a programról Tzemmy Bassman. De a legjobb rész még hátravan! „Azok a diákok, aki négy órából hármon részt vesznek, csatlakozhatnak egy különleges CTeen utazáshoz.”

A Torah Cafe a nemzetközi CTeen ifjúsági szervezet „Jewish business school” programján alapul, ami a hétköznapokban is hasznos pénzügyi ismereteket és szociális készségeket ad át a fiataloknak, a zsidó értékekbe ágyazottan. A jól felépített, izgalmas interaktív program során olyan alapvető ismeretekről is tanulnak, mint a pénz kezelése, a szegénység vagy éppen az adakozás. Emellett a mai fiatalok számára égető kérdésekről is beszélnek, mint hogy mennyiben határozza meg az értéküket az internetes jelenlétük, vagy mit mond a Tóra arról, ha egy barátjuk Netflixét használják. Végül még az is kiderül, hogy a zsidóság inkább a szocializmus vagy a kapitalizmus felé húz-e.

 

A jelenleg tizenkét fiúból és lányból álló tanulócsoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni.

A foglalkozásokat az Óbudai Zsinagógában Sophie Bassman tartja, jelentkezni a CTeen Facebook- és Instagram-oldalán vagy a tzemi@zsido.com e-mail-címen lehet.

 

 

Megjelent: Gut Sábesz 24. évfolyam 24. szám – 2022. február 17.