Az új felmérések azt mutatják, hogy az amerikaiak többsége szerint Donald Trump nem megfelelően reagált a Virginia államban történt erőszakos cselekményekre.

A Quinnipiac Egyetem által végzett kutatás eredménye szerint az amerikaiak többsége úgy látja, hogy Donald Trump amerikai elnök megosztja Amerikát. A felmérésben nyilatkozó 1.514 válaszadó 31%-a szerint Trump sokat tesz az ország egyesítéséért, míg 62% azt mondja, hogy inkább megosztó a tevékenysége.

Arra a nyitott kérdésre, hogy milyen szó jut eszükbe először Donald Trump neve hallatán, 64 válaszadó azt felelte, hogy „erős”, 59 azt, hogy „idióta”, 58 pedig azt, hogy „inkompetens”. További 50 ember szerint Trump „hazudozó”, 49 pedig csak azt válaszolta, hogy „elnök”.

Az elnök reakcióit a charlottesville-i zavargásokkal kapcsolatban 32% támogatta, míg a válaszadók 60%-a szerint az nem volt megfelelő. 59% szerint Trump döntései és magatartása ösztönzik az új szélsőjobboldal, az alt-right tevékenységét. A válaszolók 65 százaléka szerint emelkedett a gyűlölet szintje az Egyesült Államokban, amióta Trump hivatalba lépett, míg 32% szerint az változatlan, és csak 2 százalék mondta azt, hogy csökkent.

A virginiai események kapcsán Donald Trump fellépését „megosztónak tartják, aki gyenge a faji kérdések kezelésében” – hangsúlyozta Tim Malloy, a Quinnipiac Egyetem kutatási igazgatója. A felmérések szerint a választók úgy látják: nőtt a gyűlölet és az előítéletesség szintje az országban.. A válaszadók 62-35 százalékos arányban azt is állították, hogy Trump nem látja el megfelelően az Egyesült Államok erkölcsi vezetését – áll a kutatásban.

A Quinnipiac-kutatását augusztus 17. és 22. között végezték el, hibahatára 3,1 százalékpont volt.

Források:

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/234522

http://www.timesofisrael.com/6-in-10-americans-reject-trump-reaction-to-charlottesville-poll/