Tömegek vonultak az utcára vasárnap Manhattanben, hogy kifejezzék Izrael melletti szimpátiájukat és az antiszemitizmussal szembeni elkötelezettségüket.

51. alkalommal rendezték meg vasárnap az izraeli állam megalakulását ünneplő eseményt, a Celebrate Israel Parade-ot New Yorkban – adta hírül a JTA.

NY_1

Az Ötödik sugárúton felvonulók között több prominens személy is megjelent. Az eseményen New York kormányzója, Andrew Cuomo és polgármestere, Bill de Blasio is a demonstrálók között menetelt.

Izrael kormányának képviseletében Danny Danon tudományos miniszter, valamint a New York-ba delegált főkonzul jelent meg a helyszínen – írta az Ynetnews. Benajmin Netanjahu, izraeli miniszterelnök videó üzenetben köszöntötte a felvonulókat.

„Ebben a viharos közel-keleti régióban, ahol országok forrongnak, a militáns iszlám burjánzik és terroristák mészárolnak le ártatlanokat, az emberi jogokat pedig rutinszerűen megtapossák, Izrael a szabadság és emberi jogok világítótornyaként áll, mint a tolerancia és különbözőség mintaképe, és mint az az ország, amely minden állampolgárának egyenjogúságát elkötelezetten védelmezi törvényeivel” – hangsúlyozta a miniszterelnök, aki azt is elmondta, hogy Izrael legfontosabb barátja az Amerikai Egyesült Államok – és ennek fordítottja is igaz.

ny_4

zsido.com

Képek forrása: ynetnews.com

Megszakítás