Tíz napra felfüggesztették és több ezer eurós büntetést szabtak ki azoknak a képviselőknek, akik náci karlendítést végeztek az Európai Parlamentben.

Nem maradt következmények nélkül Gianluca Buonanno és Janusz Korwin-Mikke képviselők botrányos viselkedése az Európai Parlamentben; a közgyűlés keddi nyilatkozata alapján ugyanis 3060 eurós pénzbeli bírságot kaptak és tíz napra felfüggesztették őket munkájukban.

Gianluca Buonanno két héttel korábban olyan pólóban jelent meg a plenáris ülésen, mely Angela Merkel német kancellárt ábrázolta Hitler-bajusszal. Az olasz törvényhozó másnap maga is a náci vezetőre emlékeztető műbajuszt viselt és náci karlendítést is végzett a német kancellárral, valamint Francois Hollande-dal folytatott vitában – írja a Jerusalem Post.

olasz_kepviselp

Ahogy arról korábban beszámoltunk, júliusban Janusz Korwin-Mikke lengyel képviselő szintén náci karlendítéssel zárta beszédét egy alkalommal és azt mondta „Ein Reich, ein Volk, ein Ticket” – ami csaknem megegyezik az egykori náci szlogennel: “Ein Volk, ein Reich, ein Fuehrer”.

A képviselők felfüggesztése kedden kezdődött és november 11-ig tart.

zsido.com

 

Képek forrása: jpost.com

Megszakítás